Unika Çoktan Seçmeli Sınav Sistemi

1. Unika Sınav Sistemi Nedir?

Yükseköğretim Dijital Dönüşüm hedefi  doğrultusunda ülkemizde öncü role sahip olmak isteyen Karabük Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Merkezi ile yıllardır sahip olduğu tecrübe sayesinde 23 Marttan 2020 tarihinden itibaren YÖK’ün tavsiye kararı ile uzaktan kesintisiz eğitim vermeye devam etmektedir.

Bahar Yarıyılı için daha önce başlanan ve 2 pilot fakülte için geliştirilmekte olan Online Çoktan Seçmeli Sınav Platformu (Unika), tüm öğretim elemanlarının tercihine göre uzaktan verilen derslerin ölçme ve değerlendirmesi için kullanılabilecektir . Unika,  Öğrenci Otomasyon Sistemi (OBS) ile uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Öğrenci kullanıcı hesap bilgisi OBS sisteminde bulunan öğrenci numarası ve T.C kimlik numarası üzerinden tanımlanmaktadır.

2. Sınav Sistemine Nasıl Giriş Yapabilirim?

Sınav Platformuna giriş yapmak için http://sinav.karabuk.edu.tr/ linkini tıklayın.

Sisteme girişte kullanıcı adınız öğrenci numaranızdır. Şifreniz ise T.C. Kimlik numaranızdır.

Dikkat! Sisteme giriş yapamamanız durumunda, OBS sistemine giriş yaparak T.C. Kimlik numaranızı kontrol etmeniz gereklidir. Lütfen T.C. Kimlik numaranızı şifre alanına dikkatli bir şekilde tuşlama yapınız.

3. Sisteme Giriş Hatası Olduğunda Ne Yapmalıyım?

4. Sınavlarımı Nasıl Görebilirim?

Öncelikli olarak tüm sınav duyuruları için öğrenci olduğunuz Bölüm/Fakülte/Yüksekokul web sayfalarındaki duyuruları takip etmeniz gerekmektedir.

Çoktan Seçmeli Sınav tercih edilmiş ise sınav  bilgisi ilgili Bölüm/Fakülte/Yüksekokul  duyurularında zaten bildirilmiş olup, sınav sistemine giriş yaptığınızda Bekleyen Sınavlar Sekmesinden Çoktan Seçmeli Sınavlarınızı görebilirsiniz.

Sınav süresi ne kadar olacaktır?

Sınav süreleri 30, 45, 60 dakika şeklinde olacaktır. İlgili dersin sorumlusu tarafından süreler belirlenmektedir. Sınav esnasında sağ üst menüde sınava başladığınız andan itibaren toplam sınav süresini ve ne kadar süreniz kaldığını zaman sayacı ile görebileceksiniz.

Herhangi bir sorudan başlayabilir miyim?

Sistemde sorular ve seçenekleri   soru havuzlarından   rastgele çekilmektedir. İstediğinz sorudan başlayabilir, tekrar önceden cevapladığınız soruya dönebilir ve cevabınızı değiştirebilirsiniz. Solda yer alan menüde toplam soru sayısını, cevapladıklarınızı tik işareti ile, henüz cevaplanmamış olanları da soru işareti imgesi ile göreceksiniz.

4 yanlış 1 doğruyu götürür mü?

Sınavda yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecektir. Ancak, isteyen öğretim elemanları soru bazında değerler alarak soruları ağırlıklandırabilecek, daha az doğru cevaplanan sorular puan hesaplanmasında daha fazla ağırlığa sahip olabilecektir

Sınavı nasıl bitirebilirim?

Son soruya geldiğinizde Sınav Bitir butonu ekranınıza yansıyacaktır. Ardından gelecek olan uyarı ekranında halen cevaplamadığınız soru adedini görebilirsiniz. Bu uyaru ekranında EVET’i tıkladığınızda sınavınız sonlanacaktır.

Sınav süresi bitti, sistem beni attı. Sınavım kayıt oldu mu?

Sınav süresi tamamlandığında hala sınavı bitirmediyseniz, sistem sizin yerinize sınavı bitir butonuna basarak sizi sınavdan çıkarır. Bu ana kadar verdiğiniz yanıtlar kaydedilmiştir. Süre bittiği için sınavınız en son verdiğiniz cevaplarla otomatik olarak kaydedilir ve tamamlanır. Sizin yapmanız gereken ekstra bir işlem yoktur.

Sınav sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Sınav oturumları tamamlandıktan sonra sınav sorun bildirim formları incelendikten  ve telafi oturumları da yapıldıktan sonra sınav sonuçları OBS sisteminden duyurulacaktır.

Sınav esnasında internetim kesilirse ne yapmalıyım?

İnternet kesintisi olduğu ana kadarki cevaplarınızı sistem kaydetmektedir. Tekrar internet bağlantısı sağlandığında kaldığınız yerden sınavınıza devam edebilirsiniz.

İnternet bağlantı sorunu çözülemez ise ne yapmalıyım?

Fakülte/Yüksekokul web sayfasında bölümünüz için hazırlanmış olan Sorun Bildirim formunu doldurmanız gerekmektedir. İlgili birim tarafından durumunuz değerlendirilecek ve bir gün sonrasına telafi oturumu düzenlenecektir.

Formu doldurdum. Acaba telafi sınavına girecek miyim?

Sistemde telafi oturumuna alınacak öğrencilere sistem tarafından mail gönderilmektedir. Bu mail adresleri OBS sisteminde tanımlı mail adreslerinizdir. Sistem tarafından yapılacak bilgilendirmeleri kaçırmamak için OBS sisteminde mail ve telefon numarası bilgilerinizin doğru olması önemlidir.

Eklenme Zamanı: 7 Nisan 2020 / 09:59